Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chtela bych se zeptat jak tyto tablety muzou ovlivnit ucinek antikoncepce Yadine a po jak dlouhou dobu muze byt antikoncepce ovlivnena- na zanet mocovych cest jsem dostala trimotheprim 200mg / 2x denne, bohuzel sedmy den se obevila alergicka reakce a na to jsem dostala - prednisone 30mg po dobu 5 dni a a Telfast 180mg - 2x denne. Momentalne uzivam jen Telfast 1x denne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinnost antikoncepce by neměla být ovlivněna. Vliv antibiotik na antikoncepci se spíše přeceňuje, antihistaminika ji neovlivní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: