Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den,od 15.7.-24.7. jsem brala antibiotika Nolicin na zánět močových cest a k tomu probiotika Apo-lactobacillus na 15 dní,po dobrání jsme 14 dní s přítelem při sexu používali prezervativ,od 9.8.-15.8. jsem brala další antibiotika Amoksiklav,protože mi roste moudrák a měla jsem v něm zánět,k tomu jsem brala a ještě mám probiotika Biopron 9 premium celkem tam bylo 12 léku,beru antikoncepci Jeanine,pauzu si dělám,tak po dobrání 6-ti platíček,toje že mi pauza vychází tak na konec září.Chci se zeptat,zda to není nijak škodlivé mít v tak krátkém čase za sebou dvoje antibiotika?Jak dlouho bysme měli ještě používat při sexu prezervativ,zda 14 dní je dostatečná doba,když jsem měla v tak krátkém čase za sebou dvoje antibiotika?Za jak dlouho po dobrání antibiotik mužu mléčné výrobky?Za jakou dobu můžu opět začít sportovat?Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, 14 dní je dostatečná doba, škodlivá ATB za sebou je otázka, pokud byla nutná, určitě je lepší zaléčit vše,co je nutné.rozvoj vzestupné infekce moč.cest na ledviny nebo rozšíření zánětu zubu dále do oblastí hlavy také není ideální.mléčné výrobky dosazujte do jídelníčku postupně od vysazení, probiotika určitě ano, vhodné jsou i vagin.laktocbacily.sportovat můžete dle toho,jak se budete cítit.cca týden a postupně tělo zatěžovat.ne 3 hodiny aerobiku najednou:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: