Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, onemocněla jsem angínou. Včera večer jsem vzala jako obvykle ve 21:00 tabletku antikoncepce a následně ve 22:00 jsem vzala první tabletku antibitika (Ospamox 1000mg) a do půl hodinky jsem měla pohlavní styk. Chtěla bych se vás prosím zeptat, zda mohl být takto snížen účinek antikoncepce? Děkuji. S pozdravem Lucie Smolinská.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pro jistotu používejte i bariérovou antikoncepci.ve výše popsaném případě neotěhotníte, pokud jste brala antikoncepci pravidelně.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: