Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, měla jsem angínu a užívala jsem antibitika (Ospamox 1000 mg). V příbalovém letáku je psáno pouze to, že Ospamox nesnižuje účinnost orálních prostředků k zábraně početí. Což jsem pochopila tak, že nesnižuje účinnost antikoncepce. Je to tak? Pro jistotu jsem se ale po dobu užívání chránila. Dnes jsem vzala poslední tabletku a nevím jak postupovat dál? Jak dlouho se ještě před početím chránit jinak než antikoncepcí? Děkuji. S pozdravem a přáním pěkného dne Lucie Smolinská.

Odpověď odborníka:

Příbalový leták jasně říká - Aminopenicilíny, jako jiná antibiotika snižují jen zřídka účinnost orálních antikoncepčních přípravků.-to neznamená že vůbec.ale zřídka.Před početím by jste se měla kondomem chránit do menses příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: