Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, užívám antikoncepci Minerva a dnes mi byla předepsána antibiotika Ciprinol 250 na zánět močových cest. Chci se zeptat, zda tyto antibiotika ovlivňují účinek antikoncepce? V příbalovém letáčku jsem tuto informaci nenašla, tak nevím, zda se při styku chránit i jinou metodou?? Děkuji za odpověď, Lucie Pustková

Odpověď odborníka:

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , u jiných je snížení efektu antikoncepce značně nadhodnoceno příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: