Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, rok a půl jsem brala antikoncepci Minisiston, přes půl roku beru antikoncepci Chloé. Před pár dny (asi 5) jsem začala užívat antibiotika Nitrofurantion a poševní tablety Clotrimazol. Měla jsem 2 x nechráněný sex. Chci se zeptat, zda tato antibiotika snižují účinnost antikoncepce? Trpím už druhý den nevolností, mám průjem a zvýšenou teplotu, závratě, pobolívání v podbřišku. Chci se dozvědět, zda mám jen chřipku nebo bych mohla otěhotnět. (A zda je možné mít takové příznaky tak brzo po sexu - cca 6 dní) Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, graviditu bych vyloučila, 6 dní je dost málo na příznaky.spíše chřipkovité onemocnění. tyto léky by snižovat účinnost ATK neměly.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x