Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, momentálně jsem nemocná a užívám antibiotika (V-PENICILIN 0,8 MEGA BIOTIKA) a zároveň užívám antikoncepci (YAZ). Přečetla jsem si oba příbalové letáky a zjistila jsem, že by se tyto dva léky ovlivňovat neměly, takže by neměla být ani snížená ochrana HA. Chtěla bych se ujistit, že to tak je, protože jsme měli s přítelem několik nechráněných sexů v průběhu braní antibiotik a nerada bych otěhotněla. Budu vděčná za vaši odpověď. Děkuji moc...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, běžná antibiotika, tedy i Penicilin, by neměla ovlivnit či snížit účinek hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: