Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Cefuroxim - Cefuroximum axetili může potlačit účinky antikoncepce Chloe. Od paní doktorky jsem dostala ATB které jsem si popré vzala v 21hod. večer. Hodinu před tím (ve 20hod.) si beru pravidelně antikoncepci. druhý den ráno jsem si opět vzala ATB (v 9hod) a měla jsem sex se svým přítelem- s kondomem. jenže kondom se i přesto protrhl. Větší množství ze mě vyteklo zpět ale jakou mám šanci, že neotěhotním, když mi doktorka říkala, že tyto ATB snižují účinky. Večer jsem si raději vzala jen antikoncepci a ATB jsem si nevzala večer vůbec, a ani další den ráno v 9 hod. Budu moc ráda za veškeré důležité informace.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnět byste neměla, neboť běžná antibiotika nesnižují účinek antikoncepce. Antibiotika užívejte pravidelně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: