Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli antibiotika nějak ovlivní účinek mé antikoncepce. Beru Lindynette 20 a ted jsem měla antibiotika Azitromycin Sandoz 500 mg..(první prašek antibiotik jsem si vzala ve stejný den, jako jsem začínala nové platíčko antikoncepce)..byly to jen tři prášky, co se berou jednou denně. V té době jsem měla nechránění styk a někde jsem četla,že antibiotika můžou snižovat účinnost hormonální antikoncepce..mám se nějak strachovat, že jsem těhotná. Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Vliv antibiotik na antikoncepci je obecně přeceňován,týká se jen některých například pro léčbu TBC nemusíte tedy mít obavy Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: