Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, užívala jsem 10 dní antibiotika na zánět močových cest a měla jsem přitom týdenní pauzu s antikoncepcí Sylviane, kdy jsem měla menstruaci. Pak jsem začala další platíčko a 3 dny po dobrání antibiotik jsem měla pohlavní styk. Poté jsem se dozvěděla, že antibiotika snižují funkci antikoncepce. Tak se chci zeptat, jak velká je pravděpodobnost, že bych mohla být těhotná? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, procento Vám neřeknu, spíše se chraňte po dobu cyklu, alespoň 10 dní. Pro jistotu si udělejte test před dalším platíčkem, ale s největší pravděpodobností bude negativní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: