Antikoncepce a antibiotika

Beru antikoncepci Stodette a zároveň mám antibiotika Duomox 1000 braný po 12 hodinách na 7 dní, může Duomox snížit účinnost Stodette? Popřípadě jak dlouho po dobrání Duomoxu.

Odpověď odborníka:

DUOMOX může snižovat účinnost antikoncepčních tablet .Proto by bylo vhodné pro jistotu v cyklu kdy berete antibiotika připojit ještě ochranu kondomem, i když antibiotika nesnižují účinek tolik jak se traduje. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: