Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, týden jsem brala antibiotika Penbene a v tom týdnu jsem brala i první pilulky Lyndinette 20. Hned po menstruaci jsem, ale v této době měla pohlavní styk, který byl moment na počátku bez kondomu. Mám mít strach? Někde jsem četla, že antikoncepci ovlivňují antibiotika hlavně proti tbc, někde že bych se měla chránit další metodou při braní antibiotik, na další stránce že ještě pak týden na to nebo dokonce do konce cyklu. Co je z toho pravda? Děkuji za radu. Jsem z toho celkem nervozní. Příjemný den.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje, pokud chcete mít jistotu používejte v cyklu s antibiotiky ještě kondom, i když je to možná až přílišná opatrnost. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x