Antikoncepce a antibiotika

Pravidelně užívám antikoncepci Bonadea, ale teď jsem zrovna platíčko dobrala a beru antibiotika Klacid. Měla jsem s přítelem sex bez kondomu a až potom jsem četla na internetu, že některá antibiotika účinnost antikoncepce snižují. Chtěla jsem se zeptat, jak je to v tomhle případě a navíc, když teď těch 7 dní antikoncepci neberu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V tomto případě by to mělo být v pořádku, každopádně až začnete nové platíčko, bylo by dobré cca 1 týden po dobrání ATB se chránit. Hladina ATB nezmizí z těla ihned.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Trávení jako zrcadlo stresů
Články: Trávení jako zrcadlo stresů
Trápí vás dlouhodobě...
Být zas fit? Nekouřit!
Články: Být zas fit? Nekouřit!
Toužíte po hezčích nohách...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x