Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, pravidelně užívám antikoncepci MYWY, ale bohužel jsem začala marodit a od 1.8. beru antibiotika V-PENICILIN 0,8 MEGA BIOTIKA. S přítelem jsme měli pohlavní styk dne 4.8. .. Chtěla bych se zeptat, jestli je nějaké riziko otěhotnění? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinnost antikoncepce méně než se traduje, pokud chcete mít absolutní jistotu během užívání antibiotik použijte ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: