Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, dnes jsem měla pohlavní styk, přes den mi byla diagnostikována nemoc a navečer jsem si musela vzít první tabletku antibiotik Doxyhexal 200 mg. Zároveň užívám antikoncepci Jeanine (aktuálně jsem v platíčku ve 3. týdnu). Chtěla bych se zeptat, zda je možnost otěhotnění už po prvním dni užívání ATB? Nyní samozřejmě budeme užívat další bariérovou antikoncepci, ale během dne jsem ještě nevěděla, že dostanu tetracyklinová ATB.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nyní těhotenství není pravděpodobné, antibiotika ještě nefungují:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: