Antikoncepce a antibiotika penbene 1 500 000

Dobrý den, v úterý 8. března jsem začala brát na angínu penbene 1 500 000 a současně jsem brala antikoncepci Adele. 15. března v úterý v 6:30 ráno jsem dobrala poslední prášek penbene 1 500 000. Kvůli velkým bolestem při menstruaci často spojuji dvě plata a až poté dělám sedmidenní pauzu. Poslední prášek z antikoncepce jsme si také brala v úterý a to ve 21:00 a místo toho, abych si udělala pauzu, kvůli antibiotikům, jsem zapomněla a ze zvyku si normálně prášek vzala a začala jsem tudíž nové plato bez pauzy. Za jak dlouho si mohu být jistá, že antibiotika jsou pryč z těla a mohu mít normálně nechráněný styk? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotika ovlivňují antikoncepcí méně než se traduje pokud chcete mít jistoto týden po dobrání použijte ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: