Antikoncepce a atb

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu být těhotná během brání ATB, kdy jsem měla pohlavní styk 3. nebo 4. den brání ATB za podmínek, že: jsem měla Zinnacef intravenozně 4 dny a poté jsem přešla na Zinnat 500mg, který jsem brala 3 dny. Beru antikoncepci Artezii. A také bych se chtěla zeptat jaká je pravděpodobnost v %, že bych byla gravidní. Děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

V procentech vám to nikdo neřekne, udává se,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,ale je to často přeceňováno a týká je to jen některých antibiotik,která se používají například při léčbě TBC. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: