Antikoncepce a atb amoksiklav 625 mg

Dobrý den pane doktore, užívám antikoncepci Mercilon už asi rok a půl. Od pondělí do neděle jsem měla pravidelnou týdenní pauzu a přesně na ten týden mi byla předepsána ATB Amoksiklav 625 mg, dobrala jsem je v neděli a v pondělí jsem začala normálně užívat antikoncepci. Chtěla bych se zeptat, zda tato ATB snižují účinnost antikoncepce, přesto že jsem je brala během pauzy. Ve čtvrtek ráno jsme totiž měli s přítelem pohlavní styk, přítel mi přísahal, že nedošlo k ejakulaci, ale stejně mám strach. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antikoncepci ovlivňují jen některá antibiotika například proti TBC,ve vašem případě nemusíte mít obavy jste plně chráněna. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: