Antikoncepce a atb klacid 500

Dobrý den, je mi devatenáct let a již druhým rokem užívám anikoncepci Diane - 35. Dnes mi doktorka předepsala antibiotikum Klacid 500, jsem alergická na penicilin, mám užívat dvě tablety denně po dobu čtrnácti dní. Dočetla jsem se, že Klacid 500 ovlivňuj účinek antikoncepce, ale zajímalo by mne, na jak dlouhou dobu. Samozřejmě počítám s těmi čtrnácti dny, kdy budu ATB užívat, ale jak dlouho poté, bych ještě měla užívat nějakou další antikoncepční metodu? Někde jsem se dočetla tři dny, někde deset a někde ješt více, proto bych raději měla jistotu. Předem děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Klacid nepatří mezi antibiotika, která snižují účinek hormonální antikoncepce. Tedy není nutné se chránit další antikoncepční metodou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: