Antikoncepce a crohnova choroba

Dobrý den, trpím Crohnovou chorobou, užívám Imuran, Vasosan, Aktiferin a vitamin B12. Mám zvýšenou trombocytu, takže mi pan doktor doporučil neužívat žádnou hormonální antikoncepci. Mám dvě děti. Chtěla bych se zeptat jaká tedy antikoncepce je v mém stavu vhodná ? Zajímalo by mě zda by bylo vhodné nehormonální nitroděložní tělísko a jaké ? Nebude moje tělo toto tělísko kvůli mému onemocnění odmítat? Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nehormonálí tělísko lze, lze i Mirena, kde je malé mn.hormonu, který působí v děloze a nemá velké účinky v celém těle jako tabletová antikoncepce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: