Antikoncepce a další léky

  • Dotaz od: Holubová Eveléna
  • Publikováno: 30.11.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den chci se zeptat měla jsem vodu v kolenou. Po odstranění mi lékař předepsal Medrol užívala jsem dávku po které jsem měla asi alegickou reakci po snížení dávky už mi žádný problémy nedělá. Beru ho už asi 3 měsíce. Poté mi kolena znovu otekla vodu už jsem tam neměla ale lékař řekl že to není stabilní tak mi předepsal ještě Sulfasalazin K-EN. Také beru antikoncepci (Triregol) tak se chci zeptat zda náhodou jeden z těchto léků nesnizuje učinnost antikoncepce. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možnost, že Sulfasalazin může snížit účinnost Vaší antikoncepce samozřejmě existuje. Protože se ale jedná o lék, který je podobný např. acylpyrinu, je tato pravděpodobnost poměrně malá. Medrol je ale přípravek hormonální povahy a je tedy možné, že může mít nějaký vliv na Vaši antikoncepci. Proto bych rozhodně doporučil konzultaci s Vaším gynekologem, který Vám poradí, která hormonální antikoncepce je pro Vás v tomto stavu nejvhodnější. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: