Antikoncepce a duomox 1000

Dobrý večer, beru antikoncepci Chloe a 5tý den v pauze tedy 26.10 jsem začala brát antibiotika Duomox 1000 až do 1.11. Za týden od poslední tablety antibiotik jsem měla nechráněný přerušovaný pohlavní styk s přítelem. Chtěla bych se zeptat, zda bych mohla být těhotná a kdybych si mohla udělat orientačně těhotenský test? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, běžná antibiotika nesnižují účinek užívané hormonální antikoncepce, tedy těhotenství nelze očekávat. Těhotenský test si můžete udělat 14 dní po pohlavním styku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: