Antikoncepce a flebotromboza

Dobrý den, zajímalo by mě, za jak dlouho může vlivem hormonu vzniknout krevni sraženina? Začala jsem brát HA a již po tydnu jsem začala pozorovat nepříjemné pocity v pravém lytku ..jakasi tupa bolest přicházející hlavně v klidu. Pocit pnutí a svalové záškuby. Kvůli pnutí nedokazu nohu propnout stejně jako druhou, v chůzi me to ale nijak neomezuje. Při zvednuti těžkého predmetu to také bolí.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krevní sraženina může vzniknout již po týdnu užívání antikoncepce. Pokud máte příznaky trombózy dolní končetiny- otok a bolestivost lýtka, bude vhodná konzultace se svým ošetřujícím lékařem, který provede příslušná opatření.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: