Antikoncepce a glaukom

Dobrý den,je mi 32let,jsem skoro 3 roky po sekci,léčím se s rettinopatií nedonošených, šedý zákal,nově glaukom jsem prakticky nevidomá.Gynekolog tvrdí, že vzhledem k očním diagnozám mi nemůže předepsat antikoncepci,max hormonální tělísko, ale jen v krajním případě,je to pravda, že by to byla velká zátěž na oči? Chtěla jsem zkusit injekční antikoncepci či náplasťovou. dškuji za odpověď, Lucka

Odpověď odborníka:

Je pravdou,že hormonální antikoncepce má vedlejší účinky, především v oblasti drobných cév a může se objevit i krvácení nebo cévní uzávěry v oblasti sítnice, někdy i s vážnějšími následky.Mirena by pro Vás byla rozhodně vhodnější Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: