Antikoncepce a jaterni testy

Dobrý den,obracím se na Vás s problémem,který bych potřebovala objasnit,je mi 32 let ,můj gynekolog mi na moji žádost predepsal asi před rokem antikoncepci minervu,ve 14 letech jsem prodělala mononukleozu a pred pul rokem jsem prodělala zápal plic,v nemocnici ,kde mi brali krev,zjistili i vyší jaterní testy,které byli přisuzovány právě probíhající infekci,ale před pár dny mi to nedalo a šla jsem za svím gynekologem a požádala ho,jestli by byl ochotný mi pro klid v duši jaterní testy vzit,odpovědel mi že ne,se to nedělá a že je to zbytečné,a prý pokud si oto žádam,tak bych si ty testy prostě musela uhradit a že mám přijit až na preventivni prohlidku,ktera bude až v roce 2013. Docela mě svím chováním odradil,když chci vedět,jestli mám zdravá jatra,tak jakoby situaci zlehčuje,moje otázka právě zní,jestli musí gynekolog na moji žadost na vyšetření jater,skrz braní HAK,mi vzit krev a to třeba i několikrat za rok,aniž by mi řikal,ze si to musím uhradit,je mi to totiž při nejmenším divné,dekuji moc za odpověd s pozdravem RENATA Š.

Odpověď odborníka:

Vyšetření jaterních testů není předepsané vyšetření před předpisem antikoncepce , již se rutině neprovádí,pokud byly někdy zvýšené obraťte se na svého praktického lékaře,který sleduje celý váš zdravotní stav. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: