Antikoncepce a jeji učinky

Takže, chtěla sem se zeptat, v listopadu jsem byla operaci se žlučníkem a bylo to akutní formou takže sem nestihla vysatit antikoncepci. užívam SUNYA. Po operaci 3.den jsem dostala měsíčky a ty trvaly 9 dní, byla jsem v šoku a tak jsem šla za svým gynekologem. Ten mi řekl že je to způsobeno oslabením účinku antikoncepce z důvodu narkózy. Poradil mi ať užívám antikoncepci nadále v obvyklem cyklu a pak ji obvykle vysadím na týdenní pauzu, to jsem udělala jenže v týdenní pauze se měsíčky dostavily znovu. To bylo normální. Pokračovala jsem s užíváním dle zvyku každý den a další měsíc to bylo už normální normaální cyklus a vše v pořádku. Pak jsem šla na preventivní prohlídku a ptala se lékaře zdali antikoncepce ,,už,, funguje řekl mi a to že funguje stále a nevidí problém v pohlavním styku. Ale nyní sem měsíčky dostala stylem prvni dem maličko a druhý den ještě méně apak nic... a ta se bojím jestli nejsem těhotná???

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud máte pochybnosti udělejte si test. nemyslím si,že byste byla těhotná, pokud berete antikoncepci správně a neměla jste žádné jiné ¨léky.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: