Antikoncepce a kojení

Dobrý den, velmi ráda bych požádala o radu. Asi pět let jsem brala antikoncepci Diana 35 a velmi mi vyhovovala. Pak jsem po vysazení antikoncepce přišla plánovaně do jiného stavu a nyní mám 15 měsíců holčičku, kterou pořád ještě plně kojím. Asi před 3mi měsíci se mi vrátily měsíčky a já začala mít problémy, jednak s velmi bolestivou menstruací, jednak s návaly, bolesti hlavy a v neposlední řadě i s pletí. Ráda bych se vrátila zpět k užívání antikoncepce Diana 35. Chtěla jsem se zeptat, zda se může užívat i při kojení a nebo zda mám ještě s užíváním antikoncepce Diana 35 počkat až přestanu dcerku kojit. Jinou antikoncepci užívat nechci, před Dianou 35 jsem jich měla možnost pár vyzkoušet a pouze diana 35 mi plně vyhovovala. Předem moc děkuji za odpověď. Adéla

Odpověď odborníka:

Pokud kojíte, tak smíte používat pouze čistě gestagenní typy antikoncepce. Diane 35 ani jiné kombinovaní pilulky se v období kojení nesmí používat!!! Hormony přecházejí do mléka a mohou poškodit dítě. Gestagenní antikoncepci vám bez problémů předepíše gynekolog.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: