Antikoncepce a kortikoidy

Dobry den, chtela bych ze zeptat zda kortikoidy snizuji pusobeni antikoncepce. Asi 3 tydny uzivam Simbicort pro astmaticky ekvivalent a 2 mesice uzivam antikoncepci Vreya. A zda muzu otehotnet behem uzivani antikoncepce. Mam citlivejsi prsa nez obvykle, jsem kuracka a behem ranni cigarety mam navaly na zvraceni, coz jsem nikdy nemivala, jsem precitlivela a naladova a dnes vecer jsem mela prujem. jsem i vic unavena a mam bolesti zad, prevazne na bedrech. taky jsem se zacala jinak stravovat a pribrala jsem. jsem z toho zmatena, ale zaroven klidna. tak bych chtela vedet vas nazor. predem dekuji za odpoved. eliska

Odpověď odborníka:

Kortikoidy nesnižují účinnost antikoncepce,ale měla by jste přestat kouřit antikoncepce a cigarety nejdou dobře dohromady Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: