Antikoncepce a křečové žíly

Dobrý den, je mi 18 let a asi rok beru antikoncepci Yadine, ale zdá se mi, že mi zhoršuje stav křečových žil, které máme v rodině dědičné. Nyní jsem po sklerotizaci a chtěla bych se zeptat, která antikoncepce je vhodná, aby křečové žíly nezhoršovala. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, aby se nezhoršovaly křečové žíly, antikoncepcí to nespravíte, denně noste kompresní punčochy, stačí s jedničkovou kompresí. Po porodu vhodná Mirena jako antikoncepce, lze i před porodem, je na 5 let.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: