Antikoncepce a křečové žíly

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od 16 let beru antikoncepční pilulky, v současné době užívám antikoncepci Natalya (je mi 23 let) a ráda bych věděla, zda vadí, když mám křečové žíly - někdy trpím otoky a křečové žíly mi už teď vadí - cítím je při chůzi, můj gynekolog to odmítl, s tím, že tato antikoncepce obsahuje minimum hormonů, ale i tak se bojím, že kvůli tomu můžu dostat trombózu. Proto uvažuji i o jiném typu antikoncepce, ale chtěla bych nejdříve vědět, zda mé obavy jsou oprávněné. Předem moc děkuji za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, povrchové křečové žily nejsou důvodem, který by zakazoval užívání antikoncepčních tablet. Nezvyšují riziko vzniku hluboké žilní trombozy. Změna antikoncepce zde význam nemá.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: