Antikoncepce a leidenská mutace

Dobrý den, byla mi zjištěna Leidenská mutace heterozygot a k tomu mutace MTHFR (heterozygot). Gynekolog mi předepsal antik. Dayette, že by měla být k těmto problémům šetrná. Já si ale stále nejsem jistá. Co si myslíte o užívání antikoncepce při této nemoci? Je nějaká možnost antikoncepce kromě hormonální, kondomu, spermicidních gelů? Jsem bezdětná, 18 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, heterozygot je celkem bezpečné, tuto formu má velké množství populace, ani o tomneví. Pokud nebudete kouřit, budete zdravě jíst a cvičit, neviděla bych velký problém.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: