Antikoncepce a leidenská mutace

Dobrý den, již několik let trpím leidenskou mutací v heterozygotní formě. Pravidelně chodím na kontroly k hematologovi, ten se semnou ovšem odmítá bavit na téma antikoncepce. Proto chci přejít k jinému. Dočetla jsem se o gestagenní antikoncepci, že se při této nemoci užívat dá. Je to pravda ? Nebo jakou antikoncepci by jste mi doporučil? A opravdu je potřeba k předepsání antikoncepce souhlas hematologa ? Předem moc děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Při Leydenské mutaci bych žádnou formu hormonální antikoncepce nedoporučil,bylo by to zbytečné risiko. na vašem místě bych uvažoval o tělísku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: