Antikoncepce a léky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li působí antibiotika ofloxin 200 na antikoncepci Katya. Mám zánět moč. měchýře a užívám antibiotika, kapky algifen, uroval akut, a vzhledem k tomu, že se mi dostavila menstruace, tak i brufen proti silným bolestem. Antikoncepci jsem začala brát poprvé, proto nemám s tím zatím žádné zkušenosti a zajímalo by mě, jestli to snižuje účinek. Popřípadně ještě, když mi začalo jemné krvácení a hned ten večer jsem užila první antikoncepční prášek, ale většinou mám menstruaci velmi silnou, jestli jsem udělala dobře.

Odpověď odborníka:

Ofloxin by neměl snižovat účinek antikoncepce, pokud jste začala užívat v termínu menses udělala jste správně, chcete li mít zcela jistotu používejte v tomto cyklu ještě kondom i když styk při zánětu močového měchýře není doporučitelný. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: