Antikoncepce a léky na epilesii

Dobrý den, chci se poptat na kontraindikaci HA Yasminelle, Lamictalu a Topimarku. Začala jsem třetí den brát HA, ale včera mi pí neuroložka řekla, že tato HA s malým obsahem hormonu nemusí být dostatečně spolehlivá. Kdysi jsem ji brala a vše bylo v pohodě, ale teď mám zvýšenou dávku obou léků na epilepsii. V jiné diskusi na internetu jsem četla, že např. HA Yadine by byla lepší. Hlavně nechci opět přibrat 10 kilo, jako po Minervě. Yasminelle mi vyhovovala, ale pokud bych měla otěhotnět, tak to za to nestojí :-) Je mi 23 a ráda bych dostudovala :-) Prosím o rychlou odpověď, ale stejně v pondělí zajdu na gynekologii. Zdraví Hanka

Odpověď odborníka:

dobrý den, pravdou je, že léky na léčbu epilepsie snižují účinky antikoncepce a antikoncepce snižuje účinek antiepileptik.v pondělí se domluvte se svoijí gynekoložkou, pravděpodobně změna preparátu bude vhodná.dala bych Vám antikoncepci s vyšším obsahem hormonu, ne nízkohormonální.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: