Antikoncepce a migréna

Dobrý den, cca 10 let užívám HA Mercilon. Zhruba před dvěma lety se u mně začaly projevovat časté migrény - většinou v období před menstruací - někdy i tříkrát týdně. Prošla jsem všemi možnými vyšetřeními hlavy a vše je ok. Moje neuroložka mi doporučila vysadit antikoncepci, ale můj gynekolog pro její vysazení není, protože mám nález na čípku a prý HA udržuje správnou hladinu hormonů. Chtěla bych se zeptat, zda je možné užívat jinou HA? Děkuji Alice

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zcela jistě můžete užívat jiný přípravek hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: