Antikoncepce a mononukleóza

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Jsem již dva měsíce po mononukleóze, strávila jsem týden v nemocnici a antibiotika jsem dobrala před 3 týdny. HA Vreya jsem vysadila druhý den v nemocnici. Jaterní testy mám velmi dobré. Mohla bych pokračovat v užívání antikoncepce?? Vím, že je to pro játra rizikové, ale údajně existují HA, které mají jen minimální dopad na funkci jater a tudíž by neměl být s užíváním problém. Existuje taková HA? Jaký je Váš názor? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud již máte normalizované jaterní testy, není třeba obávat se užívání antikoncepce. Zcela minimální dopad na játra mají antikoncepční kroužek Nuvaring a antikoncepční náplast Evra.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x