Antikoncepce a možné těhotenství

Dobrý den. Měla bych dotaz ohledně možného těhotenství. 13. 12. jsem začala 1. dnem menstruace brát svou první antikoncepci Lunafem. Prášky beru vždy každý den, nikdy jsem nevynechala a nezpozdila se ani o hodinu. V průběhu braní jsem nebrala žádné jiné léky, průjem ani zvracení se také neobjevil. Kvůli výskytu křečových žil zároveň beru Cyclo3fort. Měla jsem brát 2x denně, ale kvůli bolestem břicha a nechuti až pocitu na zvracení, jsem dávku snížila na 1 tabletu denně. Tyto léky mi byly nasazeny jen jako pro jistotu. Zánět žil nemám. Během užívání antikoncepce jsem nešpinila, jen mě dost bolí prsa asi od půlky cyklu a občas pobolívá podbřišek. Asi 11. den cyklu jsem měla s přítelem nechráněný styk, kdy do mě několikrát ejakuloval. Nyní jsem v 7 denní pauze. Je to už 4. den a krvácení se stále nedostalo. Jsem poněkud nervózní a mám pocit nafouklého břicha. je možné, že bych i přes správné braní antikoncepce mohla být těhotná? Nebo to může být vlivem hormonů? Mám ještě počkat? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Krvácení přichází kdykoliv v té 7 denní pauze vyčkejte a když by se menses nedostavila udělejte si gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: