Antikoncepce a nepravidelný cyklus

Mám malí dotaz . Brala jsem 5 roků antikoncepci, vystřídala jsem asi 3 antikoncepce, poslední 3 roky jsem brala TRI-REGOL. Nyní to je 3 měsíc co jsem antikoncepci vynechala a již dál nechci brát.1. cuklu po vynechání jsem menstruaci dostala normálně po 21 dnech. V druhém ciklu jse mi menstruace spozdila o týden. Tedka v 3 ciklu jsem opět zatím menstruaci neodostala, je to zatím pár dní. Myslím si že to třeba bude zase jen spozděné o týden . Ale je tento jev po vysazení Antikoncepce normální ? Srovná se mi časem menstruační ciklus nebo mám navštívit mého lekaře ? Předem děkuji za odpoed.

Odpověď odborníka:

Kristýno,
tělu někdy trvá, než se hormonální hladiny po brání HA ustálí a i potom nemusí být menstruace přesně tak, jak jste byla zvyklá, čili ano jev je to víceméně normální. Navíc i když se vám MS "zpozdil" a místo 21 den menstruujete 28 den, pořád je to ve fyziologickém rozmezí. Pokud bude ale cyklus nepravidelně či budete mít jiné obtíže, gynekologa navštivte.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: