Antikoncepce a onem.štítné žlázy

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat .Já beru antikoncepci už 4a půl roku..Za tuto dobu jsem vystřídala 3 antikoncepce..Po prvních dvou antikoncepcí mi po roce začalo být špatně a začala mi bolest hlavy.Po třetí antikoncepci mi je už po měsíci nevolno a není mi dobře od žaludku tak mi teď doktor nabídl zase změnu.Chtěla sem se zeptat jestli to může nějak ovlivňovat onemocnění štítné žlázy(autoimuní onemocnění)a jestli by nebylo lepší ji uplně vysadit .Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nechcete otěhotnět, nedoporučuji Vám vysazovat antikoncepci. Onemocnění štítné žlázy a antikoncepce se vzájemně nijak neovlivňují. Bolest hlavy a nevolnost, která vznikla až po roce užívání antikoncepce zřejmě s antikoncepcí nesouvisí. Pakliže by tu souvislost měla být, netrvalo by to dlouhé měsíce, než by se to projevilo. Jestli Vás trápí nadměrné obavy z užívání antikoncepčních tabletek, zkuste antikoncepci ve formě kroužku, který se zavádí vaginálně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: