Antikoncepce a ospen 1000

Dobrý den, mám dotaz. Beru už asi 3 roky antikoncepci Diane - 35 a do toho teď beru Ospen 1000. Když jsem měla druhý prášek antikoncepce měla jsem nechráněný pohlavní styk se svým přítelem. Tvrdí, že stačil svůj penis včas vyndat, ale co když ne? Nevím co mám teď dělat, jestli mám vysadit antikoncepci a zjistit jestli dostanu menstruaci, nebo mám počkat až doberu platíčko a pak se uvidí. Vím, že to byla hloupost, ale nevím si teď rady a těhotná být nechci je mi 18.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není rozumné přestat užívat antikoncepci v půlce platíčka. Navíc mnoho studií prokázalo, že běžná antibiotika, tedy i Ospen, prakticky nesnižují účinek hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x