Antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den ráda bych se zeptala brala jsem 10let v kuse antikoncepci nyni jsem pred půl rokem vysadila planujeme miminko nebudu mit problémy otěhotnět?a někde jsem se dočetla ze po delším užíváním prášků je šance na dvojčata jaká je pravda?děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení antikoncepce se doporučuje alespoň 3-6 měsíců nechat tělo odpočinout, následně by již mělo otěhotnění probíhat bez problémů. Pokud přesto potíže přetrvávají, je potřeba pátrat po příčině neplodnosti. A k druhému dotazu: ano, hormonální antikoncepce někdy příznivě ovlivní výskyt dvojčat. Po jejím vysazení nastává totiž jakýsi fenomén odrazu. Jeho výsledkem bývá více oplodněných vajíček v následujícím cyklu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: