Antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, pravidelně beru každý den ve 20:00 antikoncepci Pramino, včera jsem ale zapomněla a vzala jsem si ji až ve 24:00. Mezitím jsem ale měla nechráněný styk. Je možné, že jsem v tu dobu, než jsem si vzala prášek, mohla otěhotnět? A mám ještě jeden dotaz, antikoncepci beru vždy tři týdny a týden ne, jela jsem na dovolenou a proto jsem tuhle týdenní pauzu neudělala a brala jsem hned další platíčko, z důvodu, abych neměla menstruaci. Objevilo se ale lehké špinění, je to obvyklé, může se to stát?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 4 hodiny později jsou v limitu, neotěhotněla jste kvůli tomu. Praminoje třífázová antikoncepce,neměla byste ji brát v kuse, ale dělat pauzy, jinak budete špinit. Pokud chcete vynechat cyklus, z dalšího platíčka berte jen poslední fázi.Zničíte tím sice 2 platíčka, ale vyhnete se špinění.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x