Antikoncepce a padání vlasů

Dobrý den, HA beru od svých 15 let. Jako první jsem měla Cilest, ale kvůli zvýšené chuti k jídlu jsem přešla na Jeanine, kterou jsem brala cca 2 roky. Pak jsem 2 měsíce vysadila a před 2mi měsíci jsem přešla na Katya, ale začaly mi vypadávat vlasy v nepřiměřeném množství. Vždy jsem měla pevné a husté vlasy. A chci se zeptat, zda to není způsobeno nějakou složkou, kterou obsahuje nebo naopak ne (např androgen). Nebo zda-li je to způsobeno hormonální nerovnováhou kvůli tomu vysazení. Nyní užívám revalid tobolky (zrhuba měsíc) a zatím bohužel nepozoruji nějaké zásadní změny. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, gestoden obsažený v přípravku Katya, nemá androgenní účinek. Katya není přičinou zvýšeného padání vlasů. Jediný možný účinek antikoncepce je zesynchronizování růstu vlasů, což vám může dávat dočasně pocit zvýšeného padání vlasů. Není důvod měnit přípravek ani nelze čekat změnu se změnou přípravku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: