Antikoncepce a penicilin

Užívám hormonální antikoncepci Lindynette 20 a na angínu teď beru Penicilin (750mg), jak dlouho po dobrání Penicilinu je snížen učinek antikoncepce? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je ověřenou skutečností, že penicilin snižuje účinnost hormonální antikoncepce zvýšením metabolismu estrogenů a snížením jejich obratu v těle v důsledku vyhubení normálních střevních baktérií. Po dobrání antibiotika se metabolismus pohlavních hormonů vrací k normě poměrně záhy, jejich obrat ve střevě můžete podpořit kysanými mléčnými produkty a výrobky s laktobacilem. Za normálních okolností se vše vrací k normálu během týdne až dvou.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x