Antikoncepce a penicilin

Beru antikocepci Dienille a během třetího týdne (čtyři dny do menstruace) jsem kvůli angíně musela užívat týden Penicilin 750(mg), tj. asi do čtvrtého dne menstruace. Kdy je antikoncepce opět naplno spolehlivá? Dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Anno, při užívání antibiotik se doporučuje během užívání a 7 dní poté používat k hormonální antikoncepci další formu antikoncepce, př. kondom. Po 7 dnech už není nutno používat nic kromě hormonální antikoncepce. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: