Antikoncepce a pleť

Chtěla jsem ze zeptat ohledně antikoncepce. Mám problematickou pleť a na kožním mi doktorka doporučila antikoncepci. Gynekolog mi předepsal Minervu. Po nějaké době mi změnil antikoncepci a předepsal mi Lunafem, s tím že má stejné složení. Asi po roce mi znova antikoncepci změnil na Lusienne a zase s tím, že složením se to nemění. Ale když jsem si přečetla příbalový leták tak v něm bylo napsáno, že nejčastější vedlejší učinek může být právě akné. Tak jsem šla zpět za gynekologem. že bych chtěla znova napsat Minervu, protože ty ostatní mi tu pleť zhoršují. On mi tvrdil, že tím to být nemuže a bude to mít jinou příčinu, jestli náhodou nejsem třeba ve stresu. Tak jsem se chtěla zeptat zda má pravdu nebo jestli je možné, že mi tu pleť vážně zhoršila ta antikoncepce. Děkuji

Odpověď odborníka:

Je to opravdu velmi nepravděpodobné. Zkuste problém zkonzultovat s dermatologem, určitý podíl má opravdu stres, ale i strava.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: