Antikoncepce a pms před a po 7 denní pauze?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem, když beru antikoncepci (asi 2 roky, 21 × + sedmidenní pauza). Vždy přibližně týden někdy už třeba i 14 dnů před začátkem menstruace cítím úzkost, motání hlavy, plynatost nadýmání,zhoršené akné.. Například den před menstruací se přidá bílý výtok a po dni začátku menstruace potíže tiše vymizí. Ale někdy se zase vrátí, když nasazuji antikoncepci. A začínám s novým platíčkem trvá to zhruba týden. Myslíte si, že jde o PMS nebo že je to třeba antikoncepcí? Děkuji za radu.Nechce se mi moc měnit ,ale přemýšlela jsem jestli by pomohla Antikoncepce s více hormony?Moc děkuji za odpověď..Nemůže se stát , že je HAK méně spolehlivá,když mi nesedí?

Odpověď odborníka:

Dobr den, o premenstruační syndrom se nejedná, pravděpodobně se ani nejedná o problémy související s antikoncepcí. Při pravidelném užívání je antikoncepce vždy spolehlivá.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V Americe mají levnou a bezpečnou biologickou léčbu – pouze však „na papíře“
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: