Antikoncepce a početí

Dobrý den, plánujeme početí dítěte a momentálně beru antikoncepci Cerazette, díky níž jsem už 2 roky nemenstruovala. Ráda bych se zeptala, zda po vysazení antikoncepce se můžeme ihned snažit o početí dítěte nebo máme raději počkat do první menstruace, aby se tělo pročistilo. Děkuji, MP

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Markéto, neexistuje žádný vědecký podklad pro to, aby žena po vysazení čekala do první menstruace, než se bude pokoušet počít. Zdravé děti se narodily i párům, které nečekaly nebo u kterých došlo k početí vlivem selhání antikoncepce. Může se ale stát, že menstruační cyklus bude zpočátku delší a nepravidelný.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie chrání před rakovinou
Články: Alergie chrání před rakovinou
Málokdo by na alergii našel...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Může mobil způsobit rakovinu mozku? Odborníci pochybují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: