Antikoncepce a poté těhotenství?

Dobrý den, poprvé jsem menstruaci dostala ve 12letech, asi v 15letech jsem začala hubnou. Zhubla jsem o 6kg a menstruaci jsem jednou nedostala vůbec, po dalším měsíci jen špinění. Šla jsem ke gynekolovi a ten řekl, že je vše v pořádku, ale at už nehubnu! Poté jsem munstruaci měla už pravidelně, dal mi nějaký vitáminy a bylo to v pořádku. Nyný od 16let beru už měsíc antikoncepci. Chtěla bych se proto zeptat, zda pak v budoucnu nebudu mít problém s otěhotnéním už kvůli tý antikoncepci. Na internetu čtu, že když to berou takhle mladý holky (od 16let), tak pak mohou mít s otěhotněním problém. Docela se obávám...děkuji za odpověd!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormonální antikoncepce po vysazení nezapřičiňuje potíže s otěhotněním.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: