Antikoncepce a prasklá ledvina

Dobrý den, ráda by se Vás zeptala, zda-li je možné užívat jakoukoliv antikoncepci s poškozenou jednou ledvinou?? Když jsem byla malá (cca 11měsíční miminko), tak mi vlivem zánětu praskla levá ledvina. Momentálně je ledvina funkční ale ne plně, takže to za ni musí dotahovat ta pravá, nejím žádné léky a chodím s ledvinami na obyč. kontroly k obvodnímu lékaři. Je mi 16, žádnou antikoncepci jsem ještě neužívala ale chtěla bych, tak bych se ráda informovala, jestli je to v mém stavu možné. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Hormonální antikoncepci můžete normálně užívat. Váš problém není kontraindikací k nasazení antikoncepce.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: